Martin & Servera Restaurangbutiker strävar efter att skapa företagsekonomiska värden för våra kunder och för oss själva utan att det sker på bekostnad av kvalitet, miljö, hälsa och säkerhet.
Våra medarbetare ska genom löpande information och utbildning motiveras att engagera sig i företagets och kunders miljöfrågor så att de hanteras på bästa sätt. De ska också kunna förmedla sina kunskaper på ett tydligt och tillfredsställande vis. Arbetssätt och rutiner för ett gott miljöarbete ska vara genomtänkta, väl fungerande och i ständig utveckling.
Miljöfrågor sköts som en naturlig del i verksamheten. Genom ständiga förbättringar ska vi förebygga och minimera miljöpåverkan från transporter, produkter, förpackningar och från verksamheten i övrigt. Vi ska med god marginal följa lagar och förordningar.
Vår miljöanpassning koncentreras till följande områden:
- Vi handlar upp stora mängder varor. Förändringar i inköpsrutiner, logistik, leverantörs- och produktval syftar till goda miljöeffekter hos oss och hos våra kunder. Vi ska stärka dessa effekter och utveckla vår förmåga att förse kunderna med produktinformation och statistik om miljöfrågor.
- I vår verksamhet används stora mängder material. Förpackningsmaterial, IT-produkter, papper och köldmedier ska successivt miljöanpassas.
- Vår verksamhet är energikrävande. Kylning, uppvärmning och transporter ska från denna synpunkt effektiviseras.